Voor wie

De pedagogische praktijk ZIELSGELUKKIG ondersteunt ouders, professionals en organisaties met kinderen en jongeren van 0 tot 21 jaar.


Ouders
Voor kinderen betekent opgroeien en gelukkig zijn, dat ze zich gezien en gehoord willen voelen; er toe doen. Je wilt je als kind volwaardig, compleet en met eigen wensen en ideeën gezien worden. Als ouder vraagt dit een enorme flexibiliteit, geduld en aanpassingsvermogen. Je wilt je kind zelfvertrouwen meegeven, leren dat hij/zij er mag zijn en  soms kom je er zelf niet meer uit en maak je je zorgen. In de praktijk worden ouders, kinderen en gezinnen ondersteunt bij onderstaande problemen:

Kind
– zelfvertrouwen
– weerbaarheid
– angsten (o.a. faalangst, angst voor medische behandelingen)
– sociale vaardigheden (o.a. vriendschappen, omgaan met anderen etc.)
– niet blij op school
– hoog/prikkelgevoelig
– boos en driftig gedrag
– niet (willen) luisteren
– perfectionisme
– leren leren

Ouders:
– mindfull ouderschap
– grenzen stellen
– minder willen straffen
– loslaten eigen opvoeding
– meer energie en geduld willen hebben
– gezinsmanagement

Professionals
Als pedagogische medewerker, leerkracht of gastouder wordt je regelmatig geconfronteerd met het gedrag van kinderen, communicatie met ouders, de ontwikkeling van een kind of een onrustige of zelfs lastige groep. Je zou dan meer willen weten hoe je kunt omgaan met het gedrag van de kinderen, meer pedagogische handvatten willen hebben en beter in contact willen komen met een kind en/of de ouders. Of je wil een betere sfeer in je groep willen creëren. Pedagogische praktijk ZIELSGELUKKIG kan ondersteunen en kennis verbreden in o.a

lastig gedrag in de groep/klas
het stille of juist overaanwezige kind
je groepsdynamiek begrijpen
communicatie met ouders ( bijv. slecht nieuws gesprek, omgaan met lastige ouders etc.)
spel en ontwikkeling (ontwikkelingsbevorderend spelen, kennis over spel etc.)
pedagogische vaardigheden vergroten
mindfull werken


Pedagogische praktijken
Als kinder-, jeugd- of gezinscoach en/of gastouder kun je wel eens behoefte hebben aan een sparringpartner of supervisie moment. Gewoon dat even iemand met je meekijkt en meedenkt die kennis heeft in jouw vakgebied. Je wilt namelijk steeds het beste uit jezelf en je dienst halen en af en toe even verfrissen. Pedagogische praktijk ZIELSGELUKKIG kijkt met je mee, inspireert, geeft je tips en geeft je een boost waardoor je weer zelf verder kunt. Gespreksonderwerpen waar je aan kunt denken zijn:

nieuwe diensten die je wilt aanbieden (webinars, nieuwsbrieven, workshops)
– casus bespreking
– meelezen met teksten
– je persoonlijk vastloopt
– product ontwikkeling
– pedagogisch handelen en/of visie bespreken
– mindfull werken

Medici
Huisartsen, verpleegkundigen en specialisten die medische handelingen moeten uitvoeren bij kinderen lopen nogal eens tegen het niet mee willen werken van de kinderen. Wanneer er weerstand of angsten zijn bij kinderen loopt een consult uit en stuit je op veel weerstand bij een kind. Pedagogische praktijk ZIELSGELUKKIG kan medici trainen hier op de beste manier mee om te gaan. Daarnaast kan een kind en de ouders ook ondersteuning geboden worden om een volgend consult prettiger te laten verlopen.

Een andere vraag?
Mocht je een andere vraag hebben of twijfelt of ik ergens bij kan helpen. Neem gerust contact met me op om te bespreken wat ik voor je kan betekenen.