Over mij

Ik ben open, hartelijk, spontaan en nieuwsgierig. Ik heb een positieve kijk op het leven, heb een sterk intuïtief en sensitief vermogen en heet Marissa Wits.

Mijn passie voor ZIELSGELUKKIG coaching is ontstaan door mijn eigen levenspad. Door vallen en opstaan heb ik geleerd dat het voornamelijk om één ding in het leven gaat: “Zijn wie je werkelijk bent, doen waar je blij van wordt en gaan voor wat je werkelijk drijft in je leven.” Of je nu kind bent, puber, (jong) volwassene of een gezin hebt, ieder wil gezien en gehoord worden en zich lekker voelen in zijn lijf of situatie.

Het vinden van je eigen zelf, je eigen kracht, je passie, je plek in de wereld, je doel in je leven of het begrijpen van jezelf kan een uitdaging zijn en dat is juist waar ik anderen mee wil helpen. Door mijn eigen levenservaringen en beroep ben ik goed in staat snel tot de kern te komen, kan ik mij goed inleven, ga ik de diepte in en kijk ik verder dan de vraag of het probleem alleen.

Ik hou van kernachtig en diep werken, van nuchterheid en aanpakken, maar ook van verder kijken dan het ‘gewone’. Ik heb van kinds af aan het vermogen om helder te voelen en weten, waardoor ik nog directer kan aangeven wat er werkelijk speelt. Mijn doel is dat jouw kind of jij tot nieuwe inzichten komt en zijn/haar of jouw gevoel van (eigen) kracht, levenszin en blijheid weer hervindt.

ACHTERGROND
Ik heb de Bachelor en Master opleiding tot orthopedagoog afgerond. Ik heb veel (werk)ervaring met kinderen, puberteit, in het coachen van studenten en (jong)volwassenen. Mijn werk omvatte veelal coaching in moeilijke tijden en situaties. Ik ben tevens 7 jaar actief geweest in het hbo-onderwijs als docent pedagogiek en ik heb studenten gecoacht tijdens hun studie.

Naast het werken met opstellingen, kan ik technieken toepassen uit cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie, lichaamsbewustwording, The Work (Byron Katie), spiegel en reflectie technieken, geleide meditaties en visualisaties.

De volgende opleidingen en cursussen heb ik gevolgd:
*  Opleiding (familie)opstellingen (De Verheldering)
*  Familieopstellingen met kinderen en jongeren (Ingrid Dykstra)
*  Mindfulness Based Therapy (CIVAS)
*  Narratieve Therapie (CIVAS)
*  Video Interactie Begeleiding (EKZ-AMC)
*  Silva methode, incl. aanvullende seminars (Silva Nederland)