Over mij

Ik ben eerlijk, nieuwsgierig en recht door zee. Ik hou er van om je een ander fris perspectief te bieden, inzichten te bieden en je helpen een andere weg op te kunnen gaan. Ik heb een positieve kijk op het leven, ben hartelijk, spontaan en heet Marissa Wits.

Mijn passie voor mijn pedagogische praktijk ZIELSGELUKKIG is het resultaat van de liefde voor kinderen. Ze te (willen) begrijpen, hun belevingswereld fascinerend te vinden en ze te helpen en trots en weerbaar te zijn. 

“Het kunnen zijn wie je werkelijk bent” als kind (en volwassene) is de essentie van je fijn en gewaardeerd voelen door jezelf en een ander. Of je nu kind bent, puber, (jong) volwassene of een gezin hebt, ieder wil gezien en gehoord worden en zich lekker voelen in zijn/haar lijf of situatie. Opgroeien van en met kinderen heeft vele uitdagingen en dat is juist waar ik ouders en professionals mee wil helpen.

Door mijn eigen levenservaringen en beroep ben ik goed in staat snel tot de kern te komen, kan ik mij goed inleven, zit mijn kracht in observatie en analyse en werk ik kernachtig en diep waar nodig. Ik hou namelijk niet van pleisters plakken, maar de probleem of de vraag bij de wortels aan te pakken.


“Daar waar je zelf kan leiden volg ik en daar waar leiding nodig is neem ik je mee.”


ACHTERGROND
Ik heb de Bachelor en Master opleiding tot orthopedagoog afgerond. Mijn werkervaring bevatte veelal begeleiding in moeilijke tijden en situaties; met o.a. licht verstandelijke pubers op een leefgroep en tieners in het ziekenhuis met en zonder chronische aandoeningen. Ik ben tevens 7 jaar actief geweest in het hbo-onderwijs als docent pedagogiek en ik heb studenten gecoacht tijdens hun studie.

Naast het werken vanuit mijn pedagogische kennis, werk ik met (familie)opstellingen, kan ik technieken toepassen uit cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, mindset, positieve psychologie, Mindfulness, lichaamsbewustwording, The Work (Byron Katie), spiegel en reflectie technieken, geleide visualisaties.

De volgende opleidingen en cursussen heb ik gevolgd:
*  Opleiding (familie)opstellingen (De Verheldering)
*  Familieopstellingen met kinderen en jongeren (Ingrid Dykstra)
*  Mindfulness Based Therapy (CIVAS)
*  Narratieve Therapie (CIVAS)
*  Video Interactie Begeleiding (EKZ-AMC)
*  Silva methode, incl. aanvullende seminars (Silva Nederland)