Over mij

Ik ben eerlijk, nieuwsgierig en recht door zee. Ik hou er van een ander perspectief te bieden, jezelf te laten ontdekken en verder te kijken dan gebruikelijk. Ik heb een positieve kijk op het leven, ben hartelijk, spontaan en heet Marissa Wits.

Mijn passie voor mijn pedagogische praktijk ZIELSGELUKKIG is het resultaat van de liefde voor kinderen. Ze te (willen) begrijpen, hun belevingswereld fascinerend te vinden en ze te helpen en trots te laten zijn op wie ze zijn. Daarnaast is “het kunnen zijn wie je werkelijk bent” als kind (en volwassene) de essentie van je fijn en gewaardeerd voelen door jezelf en een ander. Of je nu kind bent, puber, (jong) volwassene of een gezin hebt, ieder wil gezien en gehoord worden en zich lekker voelen in zijn lijf of situatie.

Die eigen kracht, passie, eigen ik, plek in de wereld vinden of het begrijpen van je kind of jezelf kan een uitdaging zijn en dat is juist waar ik ouders en professionals mee wil helpen. Door mijn eigen levenservaringen en beroep ben ik goed in staat snel tot de kern te komen, kan ik mij goed inleven, hou ik van kernachtig en diep werken, van nuchterheid en aanpakken. Ik hou namelijk niet van pleisters plakken, maar de probleem of de vraag bij de kern aan te pakken.


“Daar waar je zelf kan leiden volg ik en daar waar leiding nodig is neem ik je mee.”

ACHTERGROND
Ik heb de Bachelor en Master opleiding tot orthopedagoog afgerond. Ik heb veel (werk)ervaring met kinderen, puberteit, in het coachen van studenten en (jong)volwassenen. Mijn werk omvatte veelal begeleiding in moeilijke tijden en situaties; met o.a. licht verstandelijke pubers op een leefgroep en tieners in het ziekenhuis met en zonder chronische aandoeningen. Ik ben tevens 7 jaar actief geweest in het hbo-onderwijs als docent pedagogiek en ik heb studenten gecoacht tijdens hun studie.

Naast het werken vanuit mijn pedagogische kennis, werk ik met (familie)opstellingen, kan ik technieken toepassen uit cognitieve gedragstherapie, oplossingsgerichte therapie, positieve psychologie, lichaamsbewustwording, The Work (Byron Katie), spiegel en reflectie technieken, geleide meditaties en visualisaties.

De volgende opleidingen en cursussen heb ik gevolgd:
*  Opleiding (familie)opstellingen (De Verheldering)
*  Familieopstellingen met kinderen en jongeren (Ingrid Dykstra)
*  Mindfulness Based Therapy (CIVAS)
*  Narratieve Therapie (CIVAS)
*  Video Interactie Begeleiding (EKZ-AMC)
*  Silva methode, incl. aanvullende seminars (Silva Nederland)